Alles kan!

FB_IMG_1425456916694

Mijn naam is José, ik heb een druk gezin: 2 partners,  4 (+ 1 schoon-)kinderen en een kleindochter, 7  katten en een hond, zoals gezegd: alles kan!
Na jaren in de zorg gewerkt te hebben, ook als ZZP-er, kreeg ik een burnout in 2010. Ik heb bijna 2 jaar in de ziektewet gezeten en het eerste wat ik deed om weer een beetje mindfull te kúnnen zijn was… handwerken. Breien en haken zijn in die eerste maanden mijn beste vrienden geworden: hier en daar wol en katoen gekocht, extra brei- en haaknaalden, ik kon zo aan de slag. Wat heerlijk toch dat alles wat je zo lang geleden hebt geleerd dan zomaar weer boven komt drijven. Er kwam meer ruimte in mijn hoofd en ik heb de meest prachtige creaties gemaakt. Ik heb mijzelf BLIJ geBREID!

Zo kwam het dat, óók door allerlei  interesses, ik op het idee kwam om met handwerken opnieuw verbindingen te maken tussen mensen. We zijn nogal op onszelf in deze maatschappij. Vroeger leerden we van de buurvrouw, een tante, maar in eerste instantie natuurlijk van je moeder, handwerken. We moeten nu zó voldoen aan allerlei normen en waarden die de maatschappij je oplegt, wat maakt dat je steeds meer moet verdienen en dus ook steeds meer van huis bent. Geen tijd meer hebt voor jezelf, een vol hoofd, een stressvol leven en wellicht ook hard onderweg naar een burnout??
We zijn bezig zijn met kantelen, er zijn grote veranderingen op komst. Er zijn veel mensen werkeloos of in de ziektewet geraakt, daarom denk ik dat het goed is weer meer verbindingen te maken. Verbinding met een draadje, met een potloodlijn en tussen mensen. Bij mij dus iedereen die graag wil leren handwerken of mandala’s tekenen tijdens een workshop. Ik heb de kennis en ook het materiaal om daar iets mee te doen. Ik ga workshops geven.. ! do what makes you happyNu hier dus het plan, mijn bedrijfje heet inmiddels BreiJeBlij, ook al zo ingeschreven bij de KvK. Zelfs een URL kunnen bemachtigen, waarvan je hier het resultaat ziet. Breien staat voor dóen! Met je hánden dingen doen maakt dat je hoofd meer ruimte krijgt. Eerst was het plan om met mijn spullen naar de gastvrouw of -heer te gaan en daar een workshop te geven aan 4 á 6 mensen. Maar nu mijn kinderen bijna allemaal de deur uit zijn kan ik een werkkamer inrichten en daar ook cursisten ontvangen. Alles kan!

Dit jaar heb ik mijn certificaat Acces Bars® practioner gehaald en kan ik dus ook Bars® behandelingen geven. Hoeveel plezier mij dat nu al gegeven heeft! Dat was echt een eyeopener. Deze behandelingen geef ik dus naast de workshops en zullen 1 op 1 plaats gaan vinden op mijn prachtige blauwe massagetafel alwaar je onder een lekker warm dekentje mijn handen op je hoofd zult voelen. Meer uitleg hier over op een andere pagina.

 Wil je meer weten? Ik lees je graag..

Hartegroet,

José

BreiJeBlij!

 

Geef een reactie